Tornado MB2 Kampioen

Op zaterdag 8 december stond er voor Tornado meisjes B2 een spannende wedstrijd op het programma, tegen ATC MB1. De meiden spelen al een aantal jaren met elkaar en deze wedstrijd hadden de meiden 3 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen, wat voorheen samen nog niet eerder gelukt was.

Het team bestaat uit Marlie Roelofs, Meike Leus, Lotte oude Nijhuis, Youki Velthuis, Diede Harmelink, Femke Roelofs, Laura Kamphuis, Christel Meijer en Nova Hartman. Om 13.00 uur ging het eerste fluiten signaal in Sporthal de Ransuil te Geesteren. Aanvallend en verdedigend waren de meiden uit Geesteren erg sterk en konden zij de voorsprong al vroeg in de set pakken, waardoor ze de eerste set wonnen met 25 – 21.

De tweede set begon Tornado meteen sterk, maar ook ATC kwam beter in hun spel. Er werden leuke reallys gespeeld, Tornado bleef de gehele set haar ding doen en konden de set met 28 – 26  winst binnen halen.

De derde set was gelijkmatig met set twee, er werd gevochten voor elke bal, uiteindelijk kwamen de meiden net iets te kort waardoor ATC de derde set wist te winnen met 28 – 30. Tornado begon enthousiast aan de vierde set.

Het was belangrijk om deze set te winnen, om het kampioenschap binnen te halen. De meiden deden wat ze moesten doen, er werd tactisch gevolleybald, sterke serve series en een afwisselende aanval. De vierde set werd met volle overtuiging gewonnen 25 – 10.  Het feest kon beginnen, de drie punten waren binnen en dat betekend dus kampioen.

Dit was niet gelukt zonder de goede begeleiding van onze trainsters Lisette Bekhuis en Daniek ter Grote in samenwerking dames 6, die ons elke wedstrijd hebben gecoacht.